ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Η αισθητική Οδοντιατρική σήμερα έχει στη διάθεση της νέες τεχνολογίες και τεχνικές που μας επιτρέπουν να επέμβουμε συντηρητικά και ανώδυνα στο χαμόγελό σας με σκοπό να το απογειώσουμε. Η λεύκανση είναι μια από αυτές, χαρίζοντας μας το λαμπερό χαμόγελό που επιθυμούμε.

Λεύκανση: Ποιες μεθόδους χρησιμοποιούμε;

 1. Λεύκανση με Λέιζερ της BIOLASE

Η λεύκανση με λέιζερ της BIOLASE είναι ένα δυνατό όπλο στο ιατρείο μας, σε σχέση με τη μέθοδο της κλασικής λάμπας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Συνήθως 2 συνεδρίες των 45′ μας δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε συνάρτηση πάντα με το αρχικό χρώμα δοντιών του κάθε ατόμου και την επιθυμητή ένταση του λευκού. Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική με LASER είναι γρήγορη, ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής χωρίς κίνδυνο ευαισθησίας ή φθοράς των δοντιών.

 1. Λεύκανση με Μασελάκι

Η λεύκανση με μασελάκια στο σπίτι είναι επίσης μια ασφαλής μέθοδος και πολύ αποτελεσματική. Ο κάθε ασθενής αποκτά τα δικά του εξατομικευμένα μασελάκια και κάνει καθημερινή εφαρμογή του ειδικού λευκαντικού τζελ για 2 εβδομάδες.

Οι δύο αυτές μέθοδοι μπορούν να γίνουν και συνδυαστικά για ενα λευκό χαμόγελο στο μάξιμουμ. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τις συνήθειες του ατόμου, π.χ. κάπνισμα, αλλά εφόσον γίνεται συντήρηση 1 φορά το χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση υποτροπής.

Τι πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα;

Το λαμπερό λευκό των δοντιών μας, ιδίως μετά από μια θεραπεία λεύκανσης, έχει εχθρούς πολύ συγκεκριμένες τροφές, ιδίως τις όξινες και τις έντονα χρωματιστές, που καλό είνα να τις αποφεύγουμε, όπως:

 • Καφές
 • Τσάι
 • Κρασί, κόκκινο αλλά και λευκό
 • Φρούτα με έντονο σκούρο χρώμα, όπως τα μούρα και τα μύρτιλα
 • Σάλτσες με έντονο χρώμα, όπως ντομάτας, κάρυ και σόγιας
 • Αναψυκτικά τύπου coca-cola
 • Ενεργειακά ποτά
 • Γλυκά και ζαχαρωτά με έντονο χρώμα

Τips για να αντιμετωπίσετε τις χρωστικές

 1. Ξεπλένουμε τα δόντια μας με άφθονο νερό έτσι ώστε να απομακρύνουμε άμεσα τις χρωστικές
 2. Χρησιμοποιούμε όσο γίνεται καλαμάκι
 3. Ασκούμε αποτελεσματική στοματική υγιεινή με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και νήμα μία φορά την ημέρα
 4. Επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο μας κάθε έξι μήνες για επαγγελματικό καθαρισμό και αφαίρεση των χρωστικών
 5. Καταναλώνουμε τις τροφές αυτές με μέτρο και σύνεση

Και φυσικά…δεν ξεχνάμε να κόψουμε το ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Εάν επιθυμείτε να κάνετε λεύκανση επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη χειρουργό-οδοντίατρο Δρ Ανδριάνα Δελακά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε και θα παρέχουμε προτάσεις σχετικά με το πώς μπορείτε να επιτύχετε όλους τους στόχους σας για το χαμόγελο.