ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές φλοίδες ειδικής οδοντιατρικής πορσελάνης που μπορούν να μιμηθούν τις ιδιότητες των φυσικών δοντιών και να μας μεταμορφώσουν το χαμόγελό μας χωρίς αυτό να φαίνεται ψεύτικο. Τοποθετούνται στις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών που θέλουμε να αλλάξουμε, πολλές φορές ακόμα και χωρίς καθόλου τρόχισμα. Αποτελούν την πιο συντηρητική τεχνική της Προσθετικής, με το πιο φυσικό αποτέλεσμα, πάντα ανώδυνα και με τη μεγαλύτερη άνεση του ασθενούς.

Σε ποιους απευθύνονται οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να διορθώσουν αισθητικά προβλήματα των δοντιών όπως:

  • Κίτρινα / Σκουρόχρωμα δόντια
  • Ανισομεγέθη, ανισουψή και γενικά ασύμμετρα δόντια
  • Ραγίσματα ή μικροσπασίματα
  • Κενά ανάμεσα στα δόντια

Ποια διαδικασία ακολουθείται για τις όψεις πορσελάνης;

Το πρώτο και βασικό στάδιο των όψεων είναι να συζητήσουμε με τον ασθενή τι αλλαγή επιθυμεί στο χαμόγελό του και πως τελικά αυτό είναι εφικτό. Κάθε χαμόγελο είναι διαφορετικό, οπότε και το σχέδιο θεραπείας μας είναι εξατομικευμένο. Έτσι, παίρνουμε ειδικά μέτρα και καταγραφές του στόματος του ασθενούς, όπου αποστέλλονται στον ειδικό οδοντοτεχνίτη μας για την κατασκευή των όψεων στο εργαστήριο με κάθε λεπτομέρεια στο χέρι.

Κατά τα στάδια κατασκευής των όψεων γίνονται απαραίτητα οι πρόβες πάνω στον ασθενή, προκειμένου να πετύχουμε μαζί το τέλειο αποτέλεσμα. Ο ασθενής φοράει τα προσωρινά του δόντια από ακρυλικό μέχρι να γίνει η τοποθέτηση των τελικών όψεων, οπότε δεν έχει κανένα περιορισμό στις δραστηριότητες του όσο διαρκεί η θεραπεία.

Στο τελικό στάδιο, και εφόσον έχουμε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, γίνεται η συγκόλλησή τους στα επίμαχα δόντια και πλέον οι όψεις είναι έτοιμες να αποδώσουν τον αισθητικό και λειτουργικό τους στόχο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Οι όψεις πορσελάνης έχουν πολλά πλεονεκτήματα όπως:

  • Παρέχουν μια φυσική εμφάνιση δοντιών
  • Τα ούλα έχουν καλή ανοχή προς την πορσελάνη
  • Η ειδική οδοντιατρική πορσελάνη είναι ανθεκτική στους λεκέδες
  • Σε περιπτώσεις αποχρωματισμού των δοντιών, οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται ως μέσο λεύκανσης
  • Δεν επηρεάζουν την δομική ακεραιότητα του δοντιού

Πόσο διαρκούν οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης, σε αντίθεση με τις όψεις ρητίνης, δεν αλλοιώνονται με το χρόνο και με καλή συντήρηση μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια, όπως μια δεκαετία. Χρειάζονται, ωστόσο, καλή στοματική υγιεινή και φροντίδα από τον ασθενή όσον αφορά στην άσκηση υπερβολικά μεγάλων δυνάμεων, π.χ. τρίξιμο δοντιών.

Στόχος μας είναι το νέο σας χαμόγελο να σας χαρίσει την αυτοπεποίθηση που αναζητούσατε. Επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη Χειρουργό-Οδοντίατρο Δρ Ανδριάνα Δελακά για μία εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία του προβλήματός σας.