λαμπερό χαμόγελο

Λεύκανση: Πώς να αποκτήσω ένα λευκό και λαμπερό χαμόγελο

Η λεύκανση είναι μια αισθητική οδοντιατρική πράξη με την οποία λευκαίνουμε το χρώμα των δοντιών, απομακρύνοντας εξωγενείς χρωστικές που με τον καιρό τα κιτρινίζουν και κάνουν το χαμόγελό μας θαμπό και μη ελκυστικό. Τη λύση όμως με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε ένα λευκό και λαμπερό χαμόγελο τη δίνει η λεύκανση.

Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η λεύκανση;

Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο ιατρείο με laser σε μια συνεδρία η οποία διαρκεί λιγότερο από μια ώρα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Περιλαμβάνει την εφαρμογή του ειδικού τζελ στα δόντια και την ενεργοποίησή του με το πανίσχυρο laser.

Το laser υπερέχει όλων των άλλων μεθόδων λεύκανσης, όπως πχ της λάμπας LED, καθότι δεν προκαλεί ευαισθησία, είναι ανώδυνο και η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη.

Η λεύκανση, επίσης, μπορεί να γίνει μόνο στο σπίτι με ειδικά μασελάκια, που είναι εξατομικευμένα και  σχεδιασμένα να εφαρμόζουν στην οδοντοστοιχία σας.

Σε αυτά τοποθετείται το λευκαντικό τζελ που σας παρέχει ο οδοντίατρός σας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων για άριστα αισθητικά αποτελέσματα με τη μέγιστη διάρκεια.

Η λεύκανση, εφόσον γίνει σύμφωνα με τα διεθνή οδοντιατρικά πρωτόκολλα, είναι απόλυτα ασφαλής και δεν θίγει την υγεία των δοντιών και των ιστών του στόματος. Μια μικρή ευαισθησία στο κρύο, το ζεστό και τον αέρα μπορεί να παρατηρηθεί, η οποία όμως υποχωρεί εντός 24 ωρών.

TIPS για το λαμπερότερο λευκό χρώμα!

 1. Τηρείστε πιστά τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας, μην παίρνετε πρωτοβουλίες που μπορεί να βλάψουν τα δόντια σας!
 2. Το πρώτο διάστημα αμέσως μετά τη λεύκανση είναι αρκετά κρίσιμο, αποφύγετε το κάπνισμα και τροφές με έντονο χρώμα που βάφουν.Παραδείγματα αυτών των τροφών αποτελούν ο καφές, το τσάι, κόκκινο, αλλά και λευκό κρασί, φρούτα σκούρα, σάλτσες με έντονο χρώμα, αναψυκτικά τύπου κόλα και ενεργειακά ποτά.
 3. Κάποια στοματικά διαλύματα ενοχοποιούνται για χρώση των δοντιών. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας
 4. Ένα boost λεύκανσης μια φορά το χρόνο, θα ενισχύσει το λευκό σας και θα το δυναμώσει, ειδικά αν είστε καπνιστές
 5. Ξεπλένουμε τα δόντια μας με άφθονο νερό μετά την κατανάλωση των επίμαχων τροφών και ποτών, έτσι ώστε να απομακρύνουμε άμεσα τις χρωστικές και χρησιμοποιούμε καλαμάκι
 6. Ασκούμε αποτελεσματική στοματική υγιεινή με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και οδοντικό νήμα μια φορά τη ημέρα
 7. Επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας κάθε έξι μήνες για τον επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών και την απομάκρυνση των χρωστικών
 8. Κατά τη λεύκανση στο σπίτι, μην βάζετε περισσότερο υλικό από ότι προστάζουν οι οδηγίες. Επιπλέον, μη φοράτε τα μασελάκια παραπάνω χρόνο από αυτόν που σας έχει προτείνει ο οδοντίατρός σας
 9. Σε περίπτωση ευαισθησίας που επιμένει, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας
 10. Αν έχετε σφραγίσματα και προσθετικές εργασίες, πιθανόν να χρειαστεί αντικατάστασή τους ώστε να ταιριάξουν με το νέο σας χρώμα
 11. Βουρτσίστε τα δόντια σας πριν την εφαρμογή του τζελ ξεπλύνετε καλά μετά
 12. ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ελεύθερα και χαρείτε το λαμπερό χαμόγελο σας

Επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη χειρουργό οδοντίατρο Ανδριάνα Δελακά για να ενημερωθείτε σε βάθος για τη διαδικασία της λεύκανσης καθώς και για όλα τα μυστικά της!