Κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε λεύκανση?

Λεύκανση δοντιών, γιατί γίνεται;

Με την πάροδο του χρόνου, διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στον αποχρωματισμό και το λέκιασμα των δοντιών. Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν επιλογές τρόπου ζωής, όπως η κατανάλωση καφέ ή σκούρου κρασιού, η κατανάλωση τροφών που μπορούν να λερώσουν τα δόντια, το κάπνισμα ή απλά να μη τηρείται ευλαβικά η στοματική υγιεινή. Η λήψη ορισμένων φαρμάκων και η γήρανση μπορεί επίσης να κάνει τα δόντια να αποκτήσουν περισσότερη γκρίζα ή κίτρινη εμφάνιση.
Δυστυχώς, τα αποχρωματισμένα δόντια μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε τόσο ανασφάλεια που να συγκρατείτε το χαμόγελό σας. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το πρόβλημα διορθώνεται εύκολα με επαγγελματική λεύκανση δοντιών.

Τι να περιμένει κανείς από την λεύκανση δοντιών;

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί μια ανώδυνη διαδικασία. Εντούτοις, σε ορισμένους ασθενείς μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευαισθησία, ειδικά όταν έχουν υποστεί κατάγματα, ή οι ρίζες τους είναι εκτεθειμένες. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η ενόχληση παύει με το πέρας της διαδικασίας λεύκανσης.
Γενικότερα, η λεύκανση των δοντιών είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση αποχρωματισμού και λεκέδων από τα δόντια. Όταν διενεργείται σωστά, δεν κινδυνεύει το σμάλτο των δοντιών.
Οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν να επισκεφτούν έναν οδοντίατρο για λεύκανση δοντιών ή να το κάνουν μόνοι τους με ένα προϊόν χωρίς συνταγή. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε ένα από τα πολλά προϊόντα φαρμακείου στην αγορά (οδοντόκρεμα, ξεβγάλματα και λευκαντικές ταινίες), είναι ασφαλέστερο να επισκεφτείτε πρώτα έναν οδοντίατρο.
Η λεύκανση δοντιών πρέπει να γίνεται μόνο σε υγιή δόντια. Συνιστάται οδοντιατρική εξέταση και επαγγελματικός καθαρισμός πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία. Ο οδοντίατρος θα βεβαιωθεί ότι ο ασθενής δεν έχει υποκείμενα προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα ή την ασφάλεια της λεύκανσης. Και μερικές φορές, αν υπάρχει ήπιος αποχρωματισμός, ένας επαγγελματικός καθαρισμός μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα λάμψης από μόνος του.

Η επιλογή να κάνει ένας εξιδεικευμένος οδοντίατρός τη λεύκανση για θα είναι πιθανότατα πιο ακριβή, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Τα προϊόντα λεύκανσης που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες είναι ισχυρότερα, με σκοπό να προσφέρουν πιο άμεσο και σταθερό αποτέλεσμα. Ο οδοντίατρος επίσης θα παρακολουθήσει τη διαδικασία για να βεβαιωθεί ότι είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερη για τα δόντια και τα ούλα σας.

Τελικά πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε λεύκανση;

Στην περίπτωση λεύκανσης δοντιών στο σπίτι, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας, καθώς οι ανάγκες της κάθε οδοντοστοιχίας είναι εξατομικευμένες για τον εκάστοτε ασθενή. Επιπλέον, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε προϊόντα του εμπορίου, φροντίστε να διαβάσετε ενδελεχώς τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία πριν από κάθε χρήση.
Όσον αφορά την επαγγελματική λεύκανση των δοντιών, οι οδοντίατροι συνιστούν συνήθως να γίνεται μια φορά το χρόνο. Βεβαίως, αυτό σχετίζεται με τις ανάγκες του καθενός μας.
Εκτός αυτού, οι απαιτήσεις λεύκανσης δοντιών μπορεί επίσης να διαφέρουν λόγω του τύπου των λεκέδων. Σίγουρα μία συμβουλευτική συνεδρία με τον οδοντίατρό σας επιβάλλεται για να παρθεί εξατομικευμένα η απόφαση της συχνότητας επισκέψεων για λεύκανση.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε λεύκανση επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη Χειρουργό-Οδοντίατρο Δρ Ανδριάνα Δελακά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε και θα παρέχουμε προτάσεις σχετικά με το πώς μπορείτε να επιτύχετε όλους τους στόχους σας για το χαμόγελο.